Ontdek Islam Experience

Welkom bij IXC, een educatief centrum wat door sommigen ook wel het eerste islamitische museum in Nederland wordt genoemd. In ons centrum nemen we je mee op een onvergetelijke reis door de geschiedenis en de cultuur van de islam. Dit doen we met de meest futuristische technologieën, zoals virtual reality, augmented reality en hologrammen om de islam op een unieke en bovenal leuke manier te presenteren.

Bij IXC draait alles om de ervaring van de bezoeker. Virtual reality, augmented reality en hologrammen brengen traditionele verhalen tot leven en nemen je mee op een reis door de tijd en de islam. Zo bezoek je het Huis van de Wijsheid in Bagdad, sta je naast de Kaäba in tijd van de Profeet (vzmh) en leer over uitvindingen uit de Gouden Tijd van de islam.

Ook verplaats je je letterlijk in de wereld van je medemens, zie een moskee uit de toekomst, hoor je de mooiste islamitische recitaties en zijn er hologrammen van onder meer de Kaäba en kleding van de Profeet (vzmh).

Bij IXC leer je niet alleen over de islam, maar beleef je het ook echt. Ons centrum is geschikt voor jong en oud, voor moslims en niet-moslims, voor iedereen die geïnteresseerd is in deze prachtige en veelzijdige religie. Kom naar IXC en ontdek de islam op een geheel nieuwe manier. Leerzaam, uniek en bovenal fun!

To top